Privilegier for de få

illustrasjon Privilegier for de få

Hvordan blir livet etter korona? Jeg vet ikke. Jeg vet ikke når dette er over. Det jeg vet, er at vaksinen er innen rekkevidde her i Norge. Og jeg vet vi vil reise igjen. Men til hvilken pris? Og til glede for hvem? 

Det er klart jeg savner å reise, jeg også. Det er klart jeg savner å gjøre jobben min, den jeg har bygget opp over ti år, ved å jobbe hardt og mye. Akkurat som så mange andre som har skapt sitt eget arbeidssted. 

Fortsett å lese «Privilegier for de få»

Derfor har jeg flere Instagram-kontoer

illustrasjonsbilde til derfor har jeg flere Instagram-kontoer

Er du som meg – at du har flere ulike interesser? I stedet for å følge alle interessene mine på Instagram fra én konto, deler jeg opp i flere. Det er lurt av flere grunner! 

Instagram tilbyr muligheten til å ha flere kontoer på én gang. Og disse kan vi enkelt switche mellom inne i selve appen. Slik har det vært en god stund nå, som mange vet. Det er også mange som har to Instagram-konto: en lukket og en åpen, mer jobb-relatert. 

Fortsett å lese «Derfor har jeg flere Instagram-kontoer»

Å skrive frem sin egen mening

illustrasjonsbilde Å skrive frem sin egen mening

Hva mener jeg, sånn egentlig? Det er ikke alltid like enkelt å finne ut av. Men det finnes en løsning: å skrive. 

Vi blir bombadert med andres meninger hver eneste dag. På Facebook. På Instagram. I avisen, ukebladet og TV-en. På blogger og i kommentarfelt. Av familie og venner, på studiet eller arbeidsplassen. Men vet vi alltid hva vi selv mener om en sak, innerst inne? 

Fortsett å lese «Å skrive frem sin egen mening»

Hva er en petit?

Hva er en petit

En petitskribent har en god penn og skriver teksten i en personlig, subjektiv stil – gjerne om hverdagslige emner.

Som tekst er en petit argumenterende. Den er gjerne poetisk overdrivende og tilhører samme familie som kronikken, lederen, kommentaren, anmeldelsen, essayet, leserinnlegget og kåseriet. Ikke minst kan en petit fungere godt som et blogginnlegg.

Fortsett å lese «Hva er en petit?»

Motemat og matmote

Cupcakes illustrasjonsbilde petit om matmote

Vi lever i en tid der det er blitt en fulltidsgeskjeft å servere pudderrosa sukkerholdige cupcakes og økologisk hjemmelaget mat. Om hverandre. 

Lav-karbo i går. Grov-karbo i morgen. Kortreist mat, økologisk mat og supermat er kommet for å bli. Smoothies og iskrem laget fra bunnen er blitt fargerike innslag i en ellers tilsynelatende grå og kjedelig hverdag.

Fortsett å lese «Motemat og matmote»