Mette Solberg Fjeldheim

Haugesunder og Osloborger, med én fot i fjellheimen, den andre i kjøkkenhagen og hjertet fordelt rundt i verden der ute. Jeg er skribent og kommunikasjonsrådgiver; en digital nomade med fast jobb i akademia og fleksibelt kontor.

Mette Solberg Fjeldheim

Jeg er skribent og jobber med kommunikasjon og kursutvikling. Velkommen til min blogg!

Jeg har 20 års erfaring innen forlagsbransjen og over 10 år som reisejournalist, skribent og blogger. Jeg har jobbet med ord siden jeg skrev min første bokanmeldelse i 20-årene og kunne synge alfabetet fra fem-årsalder. Det er bøkene som har gitt meg vinger før jeg selv kunne reise og utforske verden på egenhånd. 

Mitt alter ego Reiselykke har medført oppdrag i nasjonale medier, opplevelser verden rundt og venner på kryss og tvers av landegrenser. Men aller mest har dette vært en læringsplattform; hvordan skrive for å bli lest, hvordan ta fotografier som fenger og ikke minst – hvordan finne min egen stemme. 

Nå er tiden inne for å utforske andre emner og sider ved det å være menneske. Det er det jeg forsøker å gjøre her, i Mettes skrivestue. Dét – og formidle glede og kunnskap knyttet til kommunikasjon, tekst og lesing.

Mettes skrivestue

Gjennom en årrekke har jeg opparbeidet meg en grundig erfaring i tekstproduksjon, kommunikasjon og prosjektledelse. Jeg har bakgrunn fra et av landets mest velrenommerte forlag og som reisejournalist for noen av Norges største mediehus. I dag jobber jeg med forskningskommunikasjon, ved siden av å skrive om reise som frilans reisejournalist og utvikle skrivekurs gjennom min egen kursvirksomhet.

Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg i 2017 – og denne nettsiden er ene og alene bakgrunnen for at jeg ble hentet inn som fast frilans reisejournalist for blant annet VG. Jeg har vært en aktiv reisende i over 20 år, de siste 10 årene med Reiselykke. Dette reiseuniverset har ført meg rundt i verden for å dypdykke i lokalkultur og spennende reisemål. Men det har også gitt meg erfaring med å jobbe som selvstendig næringsdrivende de siste årene, samtidig som jeg har samarbeidet med norske mediehus, med reiselivsnæringen og store internasjonale merkevarer og turistkontor.

Redaksjonelle artikler

Jeg har erfaring som reisejournalist i blant annet VG og Egmont, har vært innholdsredaktør og skribent for Aschehougs litterære magasin Aschehoug Litteratur og bransjemagasinet Bok og samfunn / BOK365Se eksempler fra min portefølje her Jeg har også bakgrunn som bokanmelder og frilans kulturjournalist i lokalavisen Haugesunds Avis.

Tekster som selger

Jeg har samarbeidet med ulike aktører i reiselivet for å spisse innholdet, skape tekster som selger og skape interesse for reisemålet i mine kanaler rettet mot reiselystne. Noen av mine oppdragsgivere: Visit Ryfylke, Visit Haugesund og Haugalandet, Fjord Norway, Visit Dalen, Dalen Hotell, Visit Ålborg, Visit Nord-Jylland, Visit Karlstad, Visit Värmland og Amazing Thailand.Eksempel: I 2020 var jeg tekstforfatter for denne norske reiselivskampanjen, som gjorde det særdeles godt for turistnæringen i Rogaland sommeren 2020.

Strategi

Med lang erfaring i markedsføringsledelse, lanseringer og bygging av forfatterskap, bokserier og bokutgivelser i et av landets største forlag, og har derfor god erfaring med å legge kommunikasjonsplaner og lanseringsstrategier. Videre har jeg bygget opp en av landets største og mest anerkjente reiseblogger over en tiårsperiode og ble kåret Norges beste reiseblogger i 2017. Jeg har reserachet, skrevet, designet og utgitt åtte reiseguider på eget forlag. Se mine utgivelser her. Jeg har erfaring fra styrevirksomhet (PATA og IMPACT Norway). I dag leder jeg Excecutive Advisory Board i IMPACT Norway, en rådgivende gruppe til støtte for dagens styre.

Foredrag

I samarbeid med Aschehoug Akademi utviklet jeg foredragsserien «En smak av …» med inspirerende kvelder dedikert til ulike reisemål. Jeg har også erfaring med å holde foredrag om ulike sider ved reiselivet, samt om kommunikasjon, PR og innholdsstrategi.

Utdannelse

Jeg er utdannet Cand. Mag. fra Universitetet i Bergen, med fagene nordisk språk og litteratur, engelsk litteratur og kultur, samt religionsvitenskap. Jeg har fagene markedsføringsledelse og prosjektledelse fra BI, samt Featurejournalistikk fra HiOA.Det siste året har jeg studert Philosophy of Mind ved Oxford University, samt blitt sertifisert yogalærer (200 RYS) og pustecoach. Dette for blant annet å kunne skrive om yoga med troverdighet, men har også medført at jeg har lansert et yogakurs for skribenter.

Kursutvikling

Nå jobber jeg med å utvikle flere kurs, spesielt rettet mot skribenter – i første omgang reiseskribenter. Se mer om dette her. I mine kurs deler jeg det jeg selv har lært gjennom egen erfaring over mange år: Hvordan skrive for å bli lest, hvordan skape synlighet og hvordan skape et mer bærekraftig skriveliv.

Velkommen til min kursportal!

Se også mitt kultur- og reisemagasin: www.reiselykke.com

Sosiale medier

Instagram

Storytelling og tekst, kommunikasjon & kreativitet @mettesfjeldheim 

Reise, kultur og natur @reiselykke 

Kursvirksomhet @skribentkurs

Økologisk dyrking @villmarkshagen 

Yoga, pust og filosofi @yogalykke

Facebook:/mette.s.fjeldheim + /reiselykke

LinkedIn: /mettesolbergfjeldheim 

Les gjerne også: Derfor har jeg flere Instagram-kontoer

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (Google Analytics).   Les mer