Historien om min første reiseblogg

Square

Jeg hadde lenge vurdert å opprette en blogg. Jeg ville skrive mer, og tenkte en blogg var et bra sted for det. Som markedsansvarlig ville jeg også forstå og sette meg mer inn i hvordan dette verktøyet egentlig fungerte – og kunne brukes.

Men hva skulle jeg blogge om? Jeg slo fort fra meg den mest åpenbare idéen om å skrive om litteratur og bøker. Jeg jobbet tross alt i forlag. Derfor skrev jeg heller ikke lenger bokanmeldelser, som jeg gjorde tidligere. Jeg trengte et nytt tema å skrive om.

Da idéen om å ta permisjon for å reise rundt i Sørøst-Asia begynte å ta form, falt også denne brikken på plass: Jeg skulle selvsagt blogge om reisen!

Slik ble det til at bloggen «To på reise» ble opprettet høsten 2010 – en lukket blogspot-blogg som kun inviterte venner og familie kunne lese.

Jeg blogget og blogget. For som mine mange reisenotatbøker har vist i ettertid, var det like mye – enda mer – faktisk, å blogge om på denne reisen. Nå kunne jeg også laste opp foto til teksten – umiddelbart!

Hva mer var: Jeg kunne ha dialog med de der hjemme via kommentarfeltet, til og med!

Slik dokumenterte jeg hele rundreisen fra søknaden om permisjon ble sendt, via vaksinering, pakking og planlegging, til reiseopplevelser, reisetanker og helt frem til vi til slutt dro hjem igjen.

Bloggen ligger der fortsatt. Men jeg har den også som bok, trykket i 1 eksemplar – i alle tilfeller … 📖

Hva jeg lærte?

✅ å opprette, skrive og publisere en blogg som dekket en reiseopplevelse fra a til å

✅ at det likevel var nødvendig med notatbok underveis for å dokumentere tanker, sanser og opplevelser i farta

✅ å våge å publisere noe ufiltrert, uten en redaktør, og bli lest av noen andre (selv om det var i en trygg gruppe av mennesker jeg kjente)

❗️ikke minst: Det var dette som fikk meg til å starte reiselykke.no etter at jeg kom hjem våren 2011 – der jeg skrev og publiserte vidåpent og ufiltrert mine egne tekster på det store internettet 😉

⚠️ Det var flere grunner til å starte reiselykke.no også. Mer om bakgrunnen for det valget kommer i en senere post 👋🏼

Les også:

Husket vi bedre før?

Mine første reiseskriverier

Jeg tok tre måneders permisjon for å reise

reklame for egne utgivelser 👇🏼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *