Mine første reiseskriverier

Square

Dette er historien om de første frempekene til en karriere som reiseskribent. Vi skal tilbake til 1998 og min første store reiseopplevelse.

Det var juli og min første sommer som nyutdannet og nyansatt. Jeg hadde hatt min (foreløpig) siste eksamen, hadde flyttet til Oslo og fått min første faste jobb i hovedstaden. Nå var jeg klar for å oppleve verden! 🌎

Denne første store reisen skulle gå til USA en hel måned – og første stopp, av mange, var New York
Jeg var så full av reisefeber at da jeg satte meg inn i taxien som skulle ta meg til Fornebu (ja, så lenge siden er det!) – satte jeg meg inn med tøflene på! 😂 Jeg hadde ikke sovet hele natten, sommerfuglene 🦋 i magen flakset hit og dit. Jeg var så full av forventning! Vi skulle tross alt reise «over there» 🗽 

Det var under denne reisen jeg begynte å skrive om reise for første gang. Jeg dokumenterte hva vi gjorde, hva vi så, hvor vi spiste. Jeg tok vare på billetter, postkort, kvitteringer, servietter, mynter og en dollar seddel. Alt limt inn i en notisbok i et alt for lite format. 

Notisboken har jeg fortsatt. Når jeg blar i den forsvinner 25 år på et blunk – og jeg er tilbake der og da. 

Jeg har mange av disse, etter mange år med reise. Notisbøker i allslags formater hvor jeg har samlet mine første famlende skildringer fra et reiseliv. Tekster som var ment kun for meg. 

Men det var her, med disse enkle notatbøkene, det hele startet. 12 år før min første reiseblogg. 15 år før jeg solgte min første reiseartikkel. 

Hva jeg har lært av dette minnet:
✅ Du vet aldri hvor din interesse tar deg. Følg nysgjerrigheten! 
✅ Om jeg noen gang tviler på om jeg er på rett spor, skal jeg hente frem denne posten igjen og minne meg på at jeg en gang visste hva jeg ville før jeg hadde noen aning. (Man vet aldri når det kan skje igjen!)
✅ Det tar tid å lære nye ting. Men av og til er vi i gang med denne prosessen lenge før vi vet hva det skal brukes til. 

Les også: Husket vi bedre før?

Interessert i reiseartikler? Gå til reiselykke.no

reklame for egne utgivelser 👇🏼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *