– Dette er min første ordentlige Oslo-krim, avslører Riverton-prisvinner Sven Petter Næss. I mars lanseres forfatterens fjerde kriminalroman med Harinder Singh i hovedrollen. Denne gang tar han for seg en taxinæring i endring. Tekst: Mette Solberg Fjeldheim Til daglig jobber Sven Petter Næss med IKT innen høyere utdanning og forskning. Det er på kveldstid, i …
Read more «Oslo-krim utforsker en utsatt taxinæring»
– Det høres ut som et feministisk manifest, men det er det ikke, sier Maren Uthaug. Den norsk-danske forfatteren har gjort stor suksess i Danmark med sin nye roman om en verden styrt av kvinner. Tekst: Mette Solberg Fjeldheim I romanen 11 % har kvinnene sett seg lei av menn. Det er kun 11% menn …
Read more «En fremtid uten menn»
Dette intervjuet sto på trykk i magasinet Aschehoug Litteratur i anledning utgivelsen av romanen Grand Finale i svindlerbransjen Kerstin Ekman og svindlerbransjen Hun kjenner bokbransjen ut og inn. Hun vet utmerket godt hvilke krav omgivelsene stiller til forfatterrollen, og hvordan den har utviklet seg over tid. Nå har hun skrevet en roman om nettopp denne rollen og en …
Read more «Intervju med Kerstin Ekman»
– Jeg skrev bare den boka jeg ville skrive. Alt som har skjedd etter det, har vært en eneste stor bonus. Da Jojo Moyes skrev den boka hun ønsket å skrive og samtidig byttet forlag, kom endelig gjennombruddet. Nå har Et helt halvt år solgt i ufattelige fire millioner eksemplarer verden over. Med 12 bøker på samvittigheten, er det …
Read more «Byttet forlag og slo gjennom»
Teknologien skaper nye behov og andre løsninger, også på kontoret. Med muligheter til å jobbe fra hvor som helst i verden, kan man stille spørsmålet: Trenger vi egentlig fysisk kontor? Og hvordan ser fremtidens arbeidsplass ut? – Vi tror ikke at skillet går mellom åpen og lukket kontorløsning, men mellom godt eller dårlig løst åpen …
Read more «Fremtiden er åpen»
— Vi kan også få autentiske opplevelser i eget land, mener idéhistoriker Magnus Helgerud. Han har reise som spesialfelt, og er forfatteren bak boka ”Si meg hvor du reiser”. Helt fra han var liten, har han vært fascinert av reiselitteratur og reise. – Allerede som gutt slukte jeg klassikere som Kon Tiki og Jorda rundt på 80 dager, og …
Read more «Slår et slag for kortreiste ferier»
Det begynte med en praktikantjobb ved den norske ambassaden i Tokyo. De siste ti årene har Ina Strøm brukt sparepengene på å feriere i Japans hovedstad. Ina Strøm er journalist og nyslått forfatter av boken Alt dette er Tokyo. For som hun sier selv: — Tokyo er så mye mer enn høye bygninger, neon og kaos. Og …
Read more «Tokyo sett fra gateplan»
Sosialantropolog og forfatter Erika Fatland (34) har reist langs hele den Russiske grense, gjennom i alt 14 land. Men er det ett av disse landene hun vil anbefale, er det Georgia. — Det har alt! Flott natur, med Europas høyeste fjell, strender, god mat og vin og veldig hyggelige og impulsive innbyggere, forteller Erika Fatland entusiastisk …
Read more «Hun reiste rundt verdens lengste grense «
Jostein Gaarder og Maja Lunde har ikke bare satt norsk litteratur på verdenskartet. De bruker også stemmen sin bevisst til å kjempe for kloden. Ved å skrive om det universelle har forfatterne skapt storslåtte fortellinger som leses på tvers av landegrenser. — Jeg husker det som surrealistisk, sier Jostein Gaarder. Han har skrevet den største …
Read more «De grenseløse»
Han kaller Aschehoug sitt andre hjem og mener bestemt at det er redaktøren som er hjertet i forlaget. Jan Kjærstad debuterte på Aschehoug forlag i 1980, og har siden utgitt de aller fleste bøkene sine på det tradisjonsrike forlaget på Sehestedsplass. Han blir regnet som en av Nordens fremste forfattere og har mottatt en rekke høythengende …
Read more «Kjærstads andre hjem «