Derfor har jeg flere Instagram-kontoer

Square

Er du som meg – at du har flere ulike interesser? I stedet for å følge alle interessene mine på Instagram fra én konto, deler jeg opp i flere. Det er lurt av flere grunner! 

Instagram tilbyr muligheten til å ha flere kontoer på én gang. Og disse kan vi enkelt switche mellom inne i selve appen. Slik har det vært en god stund nå, som mange vet. Det er også mange som har to Instagram-konto: en lukket og en åpen, mer jobb-relatert. 

En mulighet for å skille mellom jobb, hobby og privat

Så snart muligheten til å ha flere Instagram-kontoer på én gang, benyttet jeg anledningen til til det. Fordi jeg gjerne vil ha et mer rent fokus for hva jeg deler hvor. Det var også fordi jeg vil skille mellom hvilke kontoer jeg selv følger på hvilken konto. 

Nå vet jeg at jeg er en publiserings-nerd, så dette er ikke for alle. Jeg har en særlig interesse i det meste som angår medier, publisering og kommunikasjon. Å drive flere Instagram-kontoer gir meg derfor også en veldig nyttig innsikt i verktøyet. Og ikke minst gir det meg ulike måter å kommunisere på innenfor ulike tema. 

Derfor har jeg delt inn mine aktive Instagram-kontoer slik:

Alt om reise @reiselykke 

Instagram @reiselykke

Alt om reise og reisemagasinet Reiselykke publiseres på @reiselykke. Her er det bilder og tekster relatert til reiseopplevelser, kulturopplevelser og turopplevelser. Her følger jeg også reisekontoer på tvers av landegrenser.

Dette er først og fremst min kommunikasjonskanal for artikler og historier jeg deler på Reiselykke.no. Men det er også en fin måte å kommunisere med lesere og følgere med interesse for reise, kultur og naturopplevelser.

Alt om dyrking @villmarkshagen

Instagram @villmarkshagen

Alt om økologiske dyrking og hage publiseres på @villmarkshagen. Denne kontoen startet jeg i fjor, da koronaen slo beina under på oss alle og jeg fant mye glede i å se spirene gro. Den hobbyen har jeg fortsatt med, og dette er min hagedagbok, der jeg først og fremst for min egen del noterer meg oppturer og nedturer i kjøkkenhagen. 

Her har jeg også funnet mye glede i og gode tips ved å følge andre grønne Instagram-kontoer. 

Alt om yoga @yogalykke

Instagram @yogalykke

Alt om yoga, pust og meditasjon deler jeg på @yogalykke. Etter at jeg fullførte min yogalærerutdanning, samt tok en pustecoach-utdanning, fant jeg ut at det å følge yogakontoer og dele min egen yogarelaterte virksomhet passet best for seg selv. 

Her deler jeg tekster og inspirasjon om innsikt jeg har fått gjennom yogaverdenen og utdanningen min relatert til dette. Her deler jeg også info om nye kurs (som mitt kurs Yoga for skribenter) og timer jeg har fra tid til annen gjennom YOGA med IMPACT

Alt om tekst og kommunikasjon @mettesfjeldheim

Instagram @mettesfjeldheim

Alt om tekst og storytelling, kommunikasjon og kreativitet holder jeg nå til @mettesfjeldheim, som kobles til denne nettsiden www.mettesfjeldheim.no Selv om kontoen er koblet til mitt navn, er det ikke her jeg deler mer private bilder. Men jeg er personlig.

Her vil jeg dele mer jobbrelaterte ting, holde kontakt med venner, bekjente og kollegaer, og fokus er på skrivelivet – med tekst, kommunikasjon og kursvirksomhet. 

Derfor bør man ikke spre deg over flere kontoer

Denne måten å utnytte mulighetene i Instagram-universet fungerer veldig godt for meg. Det blir mer ryddig for meg å separere interessene mine og de ulike jobbrelaterte virksomhetene mine slik. 

Men dette er ikke for alle. Jeg sa jeg var en publiseringsnerd … 😉 

De fleste vil nok helst ha sin ene konto, der de deler og følger alt og alle de er opptatt av og interesserte i på ett brett. 

Og om målet er å bli influenser, med flest mulig følgere og likes knyttet til sin person, vil nok det å ha én konto være løsningen. Men det har aldri vært mitt mål.

Jeg mener også at om du skal drive en business, er ikke Instagram løsningen ene og alene. Selv om Instagram kan være en inntektskilde for den som har en større følgerskare, er Instagram, slik jeg ser det, først og fremst en kommunikasjonsplattform. Men akkurat dét temaet skal jeg heller komme tilbake til en annen gang. 

Hva med deg: Har du flere Instagram-kontoer, eller har du vurdert det?  

Det er enkelt å håndtere flere instagram-kontoer
Så enkelt er det å håndtere ulike Instagram-kontoer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *