Å skrive ned mål og drømmer

Square

Drømmer du om å starte for deg selv? Skrive en bok, bygge en blogg eller lære deg noe nytt? Ikke bare sett deg nye mål – skriv dem ned!

Å skrive ned målene sine – eller drømmene sine – er en kjent teknikk. Det handler om å manifestere drømmene sine. Enkelt sagt: Sette ord på det du ønsker og holde regnskap.

Å holde seg selv ansvarlig

Jeg har også gjort det – skrevet ned målene mine. Gjerne for det kommende året. Men også midt i året, når det måtte falle seg slik.  

Jeg har ikke alltid vært like flink til å holde meg selv ansvarlig, kanskje. Jeg har ikke alltid vært flink nok til å gå tilbake i notatene mine og avsjekke om jeg er på vei dit jeg vil, avsjekke om delmål og mål er nådd eller å justere veien mot målet. Jeg har ikke alltid visst hvor det var jeg skrev ned målene mine, en gang.

Imidlertid har jeg satt en rekke mål, skrevet dem ned – og nådd dem. Jeg vet det, for nå har jeg funnet igjen noen notater jeg hadde glemt!

Å sette opp lister

Her en dag fant jeg nemlig en notisbok fra 2012. Den inneholdt ikke bare oppsummeringer av viktige hendelser i mitt liv for det året. Den inneholdt også en liste over ting jeg ønsket å oppnå i året som fulgte, samt i tiden fremover derfra.

Og vet du? En rekke av disse målene kan jeg krysse av én etter én.  Check! Check! Check!

Du finner meg på Instagram som @mettesfjeldheim https://instagram.com/mettesfjeldheim

Å lage en manifesteringsplan

Akkurat dét var særdeles motiverende, synes jeg, og verdt å dele. For selv om jeg ikke har lagt en spesielt god manifesteringsplan for de tingene jeg har satt meg som mål, har de samme punktene dukket opp i andre notatbøker i årene som har gått. Jeg kjente dem igjen – men sjelden har jeg vært så tydelig på veien jeg ville gå, som akkurat i denne notisboka.

Så det å sette seg ned med penn og papir, tenke over hva jeg vil og ønsker å oppnå, er definitivt en teknikk som fungerer – og som hjelper å holde regnskap over hva jeg har ønsket meg og hva jeg ønsket sterkt nok å få til og dermed har klart å gjennomføre.

Mål og drømmer kan endres

Det gir også oversikt over det jeg lenge har ønsket å få til, men jeg ennå ikke har enten a. har valgt å prioritere eller b. klart å oppnå.

Noen av drømmene eller målene jeg har oppnådd har også ganske enkelt har blitt erstattet av andre drømmer i løpet av tiden som har gått. De har vokst seg større eller i en noe annen retning.

Noen drømmer og mål har også utviklet seg, og så snart de har blitt oppnådd, har de vokst seg videre, endret retning og kanskje blitt noe helt annet. Noe jeg ikke kunne se for meg så tidlig i prosessen.

Ett bestemt mål jeg en gang satte meg, husker jeg særlig godt:

Drømmen om bli skribent

I 2011 bestemte jeg meg for å bli skribent. Jeg skulle bli skribent, og jeg skulle oppleve å være det i New York! Akkurat det tror jeg var et viktig grep her: Jeg visualiserte situasjonen, helt konkret.

Vet du? Det gjorde jeg! Jeg husker en kald januar morgen i 2015, da satt jeg på en kafé downtown Manhattan, og forberedte meg til et betalt skriveoppdrag. Da jeg innså situasjonen, måtte jeg rett og slett klype meg selv i armen. Plutselig husket jeg at jeg en gang for en tid tilbake hadde satt meg et mål. Og nå var jeg her.

Veien til et liv som reiseskribent

Jeg innså straks at neste mål alt var godt innen rekkevidde: Jeg var allerede godt i gang med drømmen om å skrive meg «verden rundt».

Men hva målet eller målene mine var og hva jeg gjorde for å nå dem, er ikke egentlig det viktige i denne sammenhengen. Det sentrale er at jeg gjorde det. At jeg ble bevisst egne drømmer, tok et valg og fant veien.

At jeg fant min egen vei, en uten noen oppskrift, og som tok meg gjennom en rekke grep og krumspring. Dét er lærdommen oppi det hele.

For det betyr at jeg kan sette nye mål, finne min egen vei dit, og nå dem – uansett om de er små eller store. Så jeg tenker med meg selv: Kanskje er det på tide å skrive ned noen nye mål og delmål for fremtiden nå?

Hva med deg: Har du satt deg noen mål og er du på vei dit nå?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *