Om meg

Gjennom en årrekke har jeg opparbeidet meg en grundig erfaring i tekstproduksjon, kommunikasjon og prosjektledelse. Jeg har bakgrunn fra et av landets mest velrenommerte forlag og som reisejournalist for noen av Norges største mediehus. I dag jobber jeg med forskningskommunikasjon, ved siden av å skrive om reise som frilans reisejournalist og utvikle skrivekurs gjennom min egen kursvirksomhet.  

Jeg har også skapt reiseuniverset Reiselykke, som ble kåret Norges beste reiseblogg i 2017 – og som er bakgrunnen for at jeg ble hentet inn som fast frilans reisejournalist for blant annet VG. Jeg har vært en aktiv reisende i over 20 år, de siste 10 årene med Reiselykke.

Dette reiseuniverset har ført meg rundt i verden for å dypdykke i lokalkultur og spennende reisemål. Men det har også gitt meg erfaring med å jobbe som selvstendig næringsdrivende de siste årene, samtidig som jeg har samarbeidet med norske mediehus, med reiselivsnæringen og store internasjonale merkevarer og turistkontor.

CV

Redaksjonelle artikler

Jeg har erfaring som reisejournalist i blant annet VG og Egmont-systemet, har vært innholdsredaktør og skribent for blant annet Aschehougs eget litterære magasin Aschehoug Litteratur (i dag Ugla.no) og bransjemagasinet Bok og samfunn / BOK365.

Se eksempler fra min portefølje her

Jeg har også bakgrunn som bokanmelder og frilans kulturjournalist i lokalavisen Haugesunds Avis.

Tekster som selger

Jeg har samarbeidet med ulike aktører i reiselivet for å spisse innholdet, skape tekster som selger og skape interesse for reisemålet i mine kanaler rettet mot reiselystne.

Noen av mine oppdragsgivere: Visit Ryfylke, Visit Haugesund og Haugalandet, Fjord Norway, Visit Dalen, Dalen Hotell, Visit Ålborg, Visit Nord-Jylland, Visit Karlstad, Visit Värmland og Amazing Thailand.

På vårparten var jeg tekstforfatter for denne norske reiselivskampanjen, som gjorde det særdeles godt for turistnæringen i Rogaland sommeren 2020.

Strategi

Med lang erfaring i markedsføringsledelse, lanseringer og bygging av forfatterskap, bokserier og bokutgivelser i et av landets største forlag, og har derfor god erfaring med å legge kommunikasjonsplaner og lanseringsstrategier.

Videre har jeg bygget opp en av landets største og mest anerkjente reiseblogger over en tiårsperiode og ble kåret Norges beste reiseblogger i 2017.

Jeg har reserachet, skrevet, designet og utgitt åtte reiseguider på eget forlag. Se mine utgivelser her.

Videre har jeg erfaring fra styrevirksomhet (PATA og IMPACT Norway). I dag leder jeg det nyetablerte Excecutive Board i IMPACT Norway, en rådgivende gruppe til støtte for dagens styre.

Foredrag

I samarbeid med Aschehoug Akademi utviklet jeg foredragsserien “En smak av …” med inspirerende kvelder dedikert til ulike reisemål. Jeg har også erfaring med å holde foredrag om ulike sider ved reiselivet, samt om kommunikasjon, PR og innholdsstrategi.

Utdannelse

Jeg er utdannet Cand. Mag. fra Universitetet i Bergen, med fagene Nordisk språk og litteratur, Engelsk litteratur og kultur, samt Religionsvitenskap. Jeg har fagene Markedsføringsledelse og Prosjektledelse fra BI, samt Featurejournalistikk fra HiOA.

Det siste året har jeg studert Philosophy of Mind ved Oxford University, samt blitt sertifisert yogalærer (200 RYS) og pustecoach. Dette for blant annet å kunne skrive om yoga med troverdighet, men har også medført at jeg har lansert et yogakurs for skribenter. 

Nå jobber jeg med å utvikle flere kurs, spesielt rettet mot skribenter – i første omgang reiseskribenter. Se mer om dette her.

Kursutvikling

I mine kommende kurs vil jeg lære bort det jeg selv har lært gjennom egen erfaring over mange år:

Hvordan skrive for å bli lest, hvordan skape synlighet og hvordan skape et mer bærekraftig skriveliv.

Velkommen til min kursportal!

Se også mitt kultur- og reisemagasin: www.reiselykke.com

Sosiale medier

Instagram:

Storytelling og tekst, kommunikasjon & kreativitet @mettesfjeldheim

Reise, kultur og natur @reiselykke

Økologisk dyrking @villmarkshagen

Yoga, pust og filosofi @yogalykke

Facebook: /mette.s.fjeldheim + /reiselykke

LinkedIn: /mettesolbergfjeldheim

Les gjerne også: Derfor har jeg flere Instagram-kontoer

 

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (Google Analytics).   Les mer